Nederlands

Ontdek Vlieland

Vlieland is een overzichtelijk maar veelzijdig eiland. Het is een eiland, bij uitstek geschikt voor de rustzoeker maar ook de avonturier zal zich er zeker niet vervelen. Onderstaand tref je een aantal van onze tips voor tijdens een verblijf bij ons in het hotel. 

VERKEN VLIELAND PER FIETS

Het transportmiddel op autoluw Vlieland is uiteraard de fiets! Verken de 26 kilometer aan fietspaden die voeren langs de duinen en door het bos. De paddenstoelen wijzen je de richten dus verdwalen is niet mogelijk. Boek bij ons een fietsarrangement zodat de fiets klaar staat zodra je op het eiland aankomt en je daar in ieder geval niet meer over na hoeft te denken.  
Het Vlielandhotel - ontdek
Strandhotel Vlieland

DE ULTIEME STRANDDAG!

De stranden van Vlieland staan bekend als een van de mooiste van Nederland. Waar op mooie stranddagen heel Nederland uitloopt naar plekken als Zandvoort en Scheveningen, zul je op Vlieland nooit massa’s toeristen treffen op het strand. De diverse outdoor- en evenementenbureau’s op het eiland organiseren diverse leuke strand- en watersportactiviteiten zoals surfen, kiten en suppen. Blote voeten in het zand en genieten maar. Een heldere zonsondergang mag dan uiteraard niet ontbreken. 

ZEEHONDEN SAFARI

Vlieland biedt tal van excursies voor jong en oud. Zo zijn er een heleboel natuurexcursies te boeken via het bezoekerscentrum De Noordwester. Maar wat te denken van een excursie in Vlielands eigen bierbrouwerij of koffiebranderij. Bovenop het Vuurboetsduin vind je een oude waterbunker die dienst doet als bunker voor het rijpen van Vlielandse kazen, de Kaasbunker. Maar misschien wel de meest ultieme excursie is een tocht over het Wad met een boot of te voet. Op Vlieland is een hoop te ontdekken! 
zeehondensafari vlieland
Paardrijden Vlielandhotel

PAARDRIJDEN

Vlieland biedt een heleboel prachtige ruiterpaden die door de bossen en heidegebieden van het eiland lopen. Achter op de rug van het paard geniet je zo het allerbest van de Vlielandse natuur. Stal Edda is een manage specifiek voor Ijslanders. Manege de Seeruyter biedt ook andere paardenrassen. Een prachtige tocht te paard over het strand van Vlieland is natuurlijk onvergetelijk! 

ERVAAR CULTUREEL VLIELAND

Vlieland heeft op cultureel vlak ook een heleboel te bieden. Vergaap je aan het skelet van een potvis in bezoekerscentrum De Noordwester of ervaar hoe het is om door een loopgraaf uit de Tweede Wereldoorlog te lopen in Bunkermuseum Stelling 12H. Ook hebben we Museum Tromps Huys, gevestigd in een van de oudste gebouwen van Vlieland. Hier leer je alles over het maritieme verleden van Vlieland. Een bezoek aan onze vuurtoren, gelegen op het hoogste duin van Nederland, kan niet ontbreken. 
Vuurtoren Vlieland
Het Vlielandhotel

Tips nodig?

Onze receptiemedewerkers adviseren je graag bij het zoeken en boeken van een leuke activiteit.